• JORDBRUKSPORJEKTET MAMAN ULLA

    Upptill finns meny med sidor av längsiktig karaktär. Nedan finns akutella inlägg i tidsordning. De är ordnade i kategorier till vänster.

Biodling

IMG_7673

Vi har besökt abbe Adrien Missire, som driver ett barnhem för föräldralösa i Mafouta. Han kan också mycket om biodling och har några kupor i närheten av Kinkala. Han har tillverkat några bikupor av olika modell, som han säljer för 30 000 CFA. På bilden ovan syns modellen ”Kenya”, som kan innehålla upp till 40 ramar. En annan modell  är ”Langstroth” med 19 ramar. Här behöver varje ram ett nät, för att bina ska producera. Efter ca 3 månader kan man samla in honung och Langstroth bör ge ungefär 25 liter.
En personlig skyddsutrustning för biodling bedömer han kostar ca 15 000 CFA.
Han har möjlighet att utbilda i  biodling, han anger 100 000 CFA per person. Här finns många samarbetsmöjligheter.
Vi har börjat fundera. Kanske kan vi samarbeta med abben och Men det är för tidigt att säga så mycket om detta. Vi skulle behöva finna ca 10 000 SEK för att komma igång med några kupor i Vounda. Ev skulle 5 000 räcka att tillverka ett antal kupor. Men det blir en senare historia.

 

(Visited 26 times, 1 visits today)
Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *