• JORDBRUKSPORJEKTET MAMAN ULLA

    Upptill finns meny med sidor av längsiktig karaktär. Nedan finns akutella inlägg i tidsordning. De är ordnade i kategorier till vänster.

Ny insatser

Under flera år har det inte hänt något med vårt projekt i Vounda, förutom att vår boskapspark fungerar med ett tiotal djur.

Efter inbördeskriget som slutade 2007 och som särskilt drabbade Pool-området, fortsatte läget att vara instabilt och under 2016 tog oroligheter ny fart med uppror av väpnade rebeller mot polis, militär och befolkningen. Militär bombade flera byar och många människor tvingades fly. Vid början av 2018 hade det lugnat ner sig någorlunda och vi började planera för att återta verksamhet med odlingar. Tyvärr blev Alphonsine sjuk i den vevan och vi måste åka till Sverige för att hon skulle kunna bli bra. Det tog ett och halvt år, så vi kunde återvända 2020 i februari. Väl tillbaka kom coronaviruset, vilket också i Kongo innebar stora begränsningar. Men nu i början av 2021 har vi träffat jordbruksansvarige i Kindamba och planerar våra fortsatta insatser. Vårt kooperativ ska nu starta och vi börjar planera nya verksamheter, vilket jag får återkomma till

(Visited 5 times, 1 visits today)
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *