• JORDBRUKSPORJEKTET MAMAN ULLA

    Upptill finns meny med sidor av längsiktig karaktär. Nedan finns akutella inlägg i tidsordning. De är ordnade i kategorier till vänster.

Nästa Vounda

Emma och hennes yngste son lämnade Nganga Lingolo och Brazzaville idag på morgonen. Hon hade med sig förnödenheter för vännerna i Vounda. Hon tog buss som går från Bacongo till Pointe Noire på den nya landsvägen mellan de två städerna. Ungefär klockan 12 ringde hon och meddelade att de gått av vid en ort, som jag aldrig lär mig namnet på. Där mötte fyra personer upp. Det regnade. De ska gå de ca två milen över bergen till sin by, Vounda 2. Det är en väg som hade börjat förbättrats innan kriget och som gör det möjligt att ta sig från Brazzaville till Vounda på ca fyra timmar. Vägen ska röjas och det mest är gjort. Det underlättar betydligt för oss när vi ska ta oss till jorden där, vilket dock ännu ej är möjligt.

Två bananplantor et ett planta avokado tas med.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *