• JORDBRUKSPORJEKTET MAMAN ULLA

    Upptill finns meny med sidor av längsiktig karaktär. Nedan finns akutella inlägg i tidsordning. De är ordnade i kategorier till vänster.

Vounda oktober november 2017

Läget i Vounda, där jorden finns, är fortfarande osäkert men lugnare. Invånarna i byarna däromkring har nu flyttat till större byar. De fick besked för någon tid sedan att de kunde börja flytta tillbaka. Några gjorde så, men de han bara bo ett par dagar så kom besked att kongolesisk militär skulle stationeras i området. De ville inte stanna när militären skulle finnas där. De fick ge sig iväg igen. Militären är en osäkerhetsfaktor. De plundrar, förstör och oroar människor.

Militären har nu lämnat och skadorna fastställs i efterhand. En av dom som äger boskap har fått 11 kor dödade av militären. Vi har också några kor, varav två har dödats av militären. Våra fyra hus finns kvar orörda.

Emma gift med Dina, som sköter om våra djur, har kommit hit med sin yngsta flicka 9 år. De har magrat betydligt. Det finns ingen skolgång för dem i Vounda, så nioåringen ska gå i skola här tills det är möjligt att få utbildning hemma.

Emma väntar nu på att återvända. Det ska gå att åka lastbil till några mil från Vounda och sedan gå detvå eller tre milen till deras by.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *