• JORDBRUKSPORJEKTET MAMAN ULLA

    Upptill finns meny med sidor av längsiktig karaktär. Nedan finns akutella inlägg i tidsordning. De är ordnade i kategorier till vänster.

Mer om oro i Pool

La Semaine Africaine, tisdag 27 december 2016

Återställa säkerheten i Pool.
För detta har engagerats armén, gendarmeriet och polisen. Någon regelbunden information om vad man gör lämnas inte av myndigheterna.
LSA har sammanställt information från olika trovärdiga vittnen som berörts av händelserna i december. De mest berörda distrikten i Pool är : Goma-Tsétsé (där ligger Nganga Lingolo), Kinkala, Mindoulie, Mayama, Kindamba, Vindza. Vårt projekt finns i Vounda, Kindamba. Vissa internflyktingar har kunnat återvända till sina byar.

* En militärchef för Mindoulie skadades vid attack när han återvände från Brazzaville, i en jeep återföljd av ett fåtal militärer. Ansvarig rebellchef anges.
* Mêtre David (också kallad pastor Elta) har skövlat med en grupp på 300 rebeller byar i Mindouli-distriktet. Bl a plundrades Evangeliska kyrkans i Kongo på plats.
*En chef och tio rebeller dödade vid en militär offensiv mot Mayama-distriktet. Det är härifrån Ntumi kommer..
* Militärchefen i Kindamba dödades 21 december av rebeller, på väg från Brazzaville.
* Sju militärer dödades vid ett bakhåll på vägen Koubola-Kibossi.
*Några internflyktingar hade återvänt till sin by, då angrep  rebeller och avrättade en av kvarterschef bland flyktingarna. Några andra sårades.
* En militär dödades på julaftonen i en by.
* Många byar i Goma-Tétsé har övergivits.

Ett antal av Ntumi-rebeller vill lämna den hårda tillvaron med lite mat, ingen vård av ev skador mm. Säkerhetsstyrkorna har arresterat ett stort antal för att skaffa sig information om rebellerna. På senare tid har grupper av rebeller börjat förhandla med myndigheterna

(Visited 20 times, 1 visits today)
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *