• JORDBRUKSPORJEKTET MAMAN ULLA

    Upptill finns meny med sidor av längsiktig karaktär. Nedan finns akutella inlägg i tidsordning. De är ordnade i kategorier till vänster.

Moringa Oléifera

Har just läst en artikel i ”La Semaine Africaine” om Moringa Oléifera, som har många goda egenskaper. Trädet och dess produkter har många fördelar för hälsa, näringsvärde, livsmedelssäkerhet och är bra för miljön.

 Det är intressant för dietlära, jordbruks- och medicinska produkter. Produkter från trädet kan användas för att behandla diabetiker, högt blodtryck, hudinfektion, blodbrist och undernäring. Det är bra för amning och lämpligt som djurfoder. En praktisk  guide för odling och förädling av trädet och dess produkter är under utarbetande.
Det finns finansiärer fraan institutioner och privata källor för ca. 50 miljoner Euro.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *