• JORDBRUKSPORJEKTET MAMAN ULLA

    Upptill finns meny med sidor av längsiktig karaktär. Nedan finns akutella inlägg i tidsordning. De är ordnade i kategorier till vänster.

Mer om Pool

Jag återger en artikel i La Semain Africaine från 12/10-16. (Pascal-Asad Boko) om läget i Pool. Det är oroande information. Läs tidigare inlägg HÂR

I artikeln  informeras att Justitieministern i Kongo väckt åtal den femte oktober mot Fredrik Bitsamou alias Ntoumi och hans milis nsiloulou för våld och terroraktiviteter. Åtalet gäller terroristaktioner främst i Pool. Dessa är identiska till sätt och metod med de terrorattacker som Boko-Haram genomför i Nigeria, Kamerun, Tchad, Mali och Niger.

Efter inledande attacker fjärde april i Brazzaville drog sig angriparna tillbaka till Pool och gömde sig i skogarna där, varifrån de anfallit och dödat civila, polis och militär, plundrat och skadat. I artikeln redogörs för ett tiotal attacker varav de värsta utgör ett anfall mot en buss mellan Nganga Lingolo och Brazzaville. Många blev allvarligt skadade. Ambulans som skulle föra de mest skadade besköts och brändes. Två gendarmer och ambulansföraren dödades. Vid ett senare tillfälle angreps en tåg som medförde bensin till Brazzaville. Två vagnar blev totalt utbrända, nio civila, sex poliser och tågföraren dödades. Många av passagerarna skadades allvarligt.

Detta läge hindrar oss just nu att åka ut eller skicka någon att arbeta där. Vi har flera på plats, men vi måste finnas där för att organisera jobben.

(Visited 14 times, 1 visits today)
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *