• JORDBRUKSPORJEKTET MAMAN ULLA

    Upptill finns meny med sidor av längsiktig karaktär. Nedan finns akutella inlägg i tidsordning. De är ordnade i kategorier till vänster.

Om Pool och Kindamba

Jag har lagt in fakta om Pool och Kindamba under Kongo. De är hämtade från en studie 2011 ”Etude du Secteur Agricole (ESA) som jordbruksdepartementet beställt. Enkät har gjorts i alla Kongos 13 distrikt och den jag har gäller för Pool. Det är flera intressanta siffror och fakta som finns där. Läs mer

Av odlingsbar mark i Pool utnyttas endast 2,9%. Av befolkningen lever 71% under FN:s kriterier för fattigdom på mindre än två us-dollar per dag. Alla 100% av jordbrukarna använder hacka och machete. 1% av dem odlar med hjälp av maskiner.

IMG_7320

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *